AMSTERDAM - Als Balenciaga-ontwerper Nicolas Ghesquière de vrije hand zou hebben gehad in de opbouw van het langverwachte parfum van het modehuis, dan zou deze bestaan uit vreemde noten zoals boenwas en benzine.

Deze vreemde noten in combinatie met anjers en violen legde Ghesqiuère voor aan de ‘neus’ en ontwikkelaar van het parfum, Olivier Polge. Toch kwamen de boenwas en benzine-aroma’s niet door de keuring van Polge heen, terwijl hij bekend staat om zijn vernieuwende geurcombinaties. 

Voor zover bekend is de geur een kruidig/bloemige combinatie geworden met violen als topnoot in combinatie met cederhout, patchoeli en de toevoeging van een mysterieus ‘stedelijk’ aroma.

Organisch

De fles is daarentegen wel ontworpen naar de eisen van Ghesquière, die erop stond dat de fles zou bestaan uit een hoofd, hals en lichaam.

Dezelfde organische lijnen zijn gevolgd voor de fotografie van het gezicht van het parfum, de Franse actrice Charlotte Gainsbourg. Zij werd gefotografeerd door Steven Meisel. Het parfum zal worden gelanceerd in februari.