AMSTERDAM - De make-up die gebruikt wordt voor catwalkshows van Michael Kors valt al een aantal seizoenen positief op door de frisse uitstraling. De cosmetica wordt nu voor het grote publiek toegankelijk dankzij een samenwerking van Kors en Estée Lauder.

De modejournalist van Allure Magazine, Victoria Kirby, vertelt: “De Kors catwalk-uitstraling was bij ons altijd favoriet. De make-up heeft een gezonde, frisse en sportieve uitstraling. Vaak dankzij de zongebruinde modellen met roze wangen en sterke, maar niet te heftige, ogen.”

De Estée Lauder Michael Kors Very Hollywood Color Collection laat twee looks zien die gebaseerd zijn op de Kors catwalk-look. 

'Bel Air Beige' brengt glimmend perzik voor op de wangen en lippen, beige en chocoladekleuren voor op de ogen en een opaque beige nagellak. 

'Rodeo Pink' brengt meer kleur, althans wat betreft de nagellak, wangen en lippen. Voor de ogen is er een zwart-witte smokey eyes-set. Daarnaast is er nog een glimpoeder voor de herkenbare Kors glans.

De collectie zal vanaf januari in de winkels liggen. Wat de items kosten is (nog) niet bekend.

Michael Kors

Michael Kors is een Amerikaanse modeontwerper. Sinds 1981 heeft hij een eigen kledinglabel, waarvoor hij in 1999 de award voor beste ontwerper van dameskledij, van de Council of Fashion Designers of America, ontving. Bij het grote publiek is de Amerikaan ook wel bekend van de televisieserie Project Runway, waarin Kors jurylid is.