AMSTERDAM - Het zou DNA herstellen, littekens doen vervagen en gekreukte huid een boost geven, en dit allemaal dankzij het eigen bloed. De Franse dokter Daniel Sister bedacht een nieuwe methode om de strijd tegen huidveroudering aan te gaan.

Bij deze zogenaamde 'Dracula-therapie' wordt het gezicht van de patiënt geïnjecteerd met een serum op basis van eigen bloed, waaraan vitaminen en aminozuren toegevoegd zijn.

De therapie, ook wel S3 therapie genoemd naar ‘Stimulated Self Serum’, moet een doorbraak worden in de strijd tegen het verouderen. Sister vertelt aan de Daily Mail: "Dit serum zal het DNA stimuleren, heelt littekens en maakt een droge, gerimpelde huid weer jong en zacht. Zonder pijnlijke lasers of peelings."

Serum

Al twee decennia lang gebruiken tandartsen het eigen ‘serum’ van patiënten om terugwijkend tandvlees te verhelpen. Ook in Amerika blijkt uit verschillende studies dat patiënten met sportblessures baat hebben bij het injecteren van eigen plasma. 

Het geheim van het serum zit in de groeifactoren en de natuurlijke eiwitten die een beschadigd lichaam of gezicht kunnen herstellen. Sister zegt: "Ik dacht, als serum-therapie goed genoeg is voor botten en zacht tandvlees, dan zal het zelfs beter werken voor de huid." 

Huid

Hij besloot om met het plasma van bloedplaatjes diepe injecties in beschadigende huid te injecteren. Dit in combinatie met een Franse beauty-behandeling, mesotherapie, die bestaat uit tientallen kleine injecties van vitamine en mineralen die in de bovenste lagen van de huid worden ingespoten.

De therapie kost 500 pond en duurt zo'n 10 minuten. Wanneer de behandeling de overstap zal maken naar Nederland, is niet bekend.