AMSTERDAM – Twee seizoenen was het Madonna die de hoofdrol speelde in de kleurrijke campagnes van luxelabel Louis Vuitton, maar haar tijd lijkt voorbij. Geruchten gaan dat niemand minder dan Lara Stone in haar voetsporen zal treden.

Het succesvolle Nederlandse model zou de aankomende lente- en zomercampagne voor rekening nemen, aldus Women’s Wear Daily zondag. De foto’s zullen geschoten worden door topfotograaf Steven Meisel.

Het blijft niet bij de wisseltruc met Lara: ook door de zonnebrillencampagne zal een frisse wind waaien. Het merk zou clubeigenaar en parttimerontwerper André Saraiva gevraagd hebben om hiervoor zijn vrienden op de gevoelige plaat vast te leggen. Onder hen de Franse actrice Vahina Giocante, fashionista Annabelle Dexter-Jones en bladenmaker Oliver Zahm.

Woord gaat dat Vuitton deze keuzes gemaakt heeft om een jonger publiek aan te trekken.

Lara Stone

Lara Stone is geboren in Nederland en begon haar carrière in Parijs op 16-jarige leeftijd. Op dit moment is Lara Stone de favoriet van Carine Roitfeld, de hoofdredacteur van de Franse Vogue, en hoofdontwerper van Chanel, Karl Lagerfeld.

Stone heeft gewerkt voor Calvin Klein Jeans, Max Mara, Jil Sander, H&M en Givenchy. Ze wordt vertegenwoordigd door IMG.