AMSTERDAM – Reid Peppard, het creatieve brein achter sieradenmerk RP/Encore, is niet bang de grenzen van de modewereld op te zoeken: de ontwerpster heeft sieraden gemaakt van dode muisjes.

De dode beesten zijn bedoeld voor mannen en vrouwen en zijn verkrijgbaar in verschillende muizenkleuren, zoals wit, beige en donkerbruin. Te denken valt aan accessoires zoals manchetknopen, vlinderdassen of armbanden.

Overigens zijn er voor de liefhebber ook verschillende accessoires met duivenlichaamsdelen verkrijgbaar, zoals een diadeem waaraan vleugels bevestigd zijn.

Aantijgingen

Hoewel het niet enorm diervriendelijk klinkt, doet Peppard bij voorbaad haar best eventuele aantijgingen te ontkrachten.

“Alle moeite is gedaan om erop toe te zien dat de beestjes die voor RP/Encore gebruikt worden, de dood gevonden hebben in het verkeer of een natuurlijke dood gestorven zijn”, zo vermeldt de ontwerpster op haar website. “Daar is slechts één uitzondering op gemaakt en dat betreft ratten die enkel gefokt worden om als slangenvoer te dienen."

Wat de sieraden gemiddeld kosten is niet bekend gemaakt, de prijs is op aanvraag.

Muizenlijken voor om je nek