AMSTERDAM - De kledingkast die hoort bij de hit-serie Gossip Girl moet voor veel meisjes een droom zijn. De totale waarde van de garderobe wordt geschat op 13 miljoen euro.

Rek na rek hangen de vakkundig uitgezochte outfits klaar om de lijven van Serena van der Woodsen (Blake Lively) en Blair Waldorf (Leighton Meester) te sieren. Dat kost echter wel wat: het totale prijskaartje van deze pracht zou geraamd zijn op ruim dertien miljoen euro.

Chace Crawford, Nate Archibald in de serie, vertelt Grazia: “De meisjes verdwijnen voor uren in die enorme kledingkast. Ik vraag zelfs of ze me niet willen inroosteren net na Blake; ze zorgt er altijd voor dat ik te laat ben voor mijn volgende scène. Ik zeg dan ook vaak dat ze haar extra tijd moeten geven in ‘Disneyland‘.”

Kostuumontwerper

Volgens kostuumontwerper Eric Daman is het geen verrassing dat de gadarobe al tot de nok is volgeplakt na amper drie seizoenen. “We zorgen voor gemiddeld vijf tot zes outfits per personage, zo’n tachtig outfits per aflevering. Je moet dan zeker door vijfhonderd kledingstukken gaan om tot die tachtig outfits te komen.”

Chace onthulde ook dat het – natuurlijk – de vrouwenkleding is die het meeste van de ruimte inneemt: “Ik heb maar vijf paar schoenen in één grote doos. Terwijl zij hun kleding verspreid hebben over vijf verdiepingen.”

Bekijk de garderobe hier.