AMSTERDAM - Alle vrouwen zouden met het ouder worden meer op hun moeder gaan lijken. Dat is gebleken uit onderzoek dat tijdens de jaarlijkse conferentie van The American Society of Plastic Surgeons werd gepresenteerd.

Het onderzoek werd uitgevoerd met behulp van een 3D-computer om het ouderdomsproces te bestuderen. Daaruit bleek dat moeders en dochters ouder worden op dezelfde manier.

Tien moeder- en dochterparen tussen de 15 tot 90 jaar werden nauwlettend voor de studie onderzocht. Veelal ging het bij de vergelijkbare veroudering om dezelfde uitholling in de binnenhoeken van de ogen en onderoogleden.

Bescherming

Ook bleek dat als de moeder zakken onder de ogen had, haar dochter dat ook zou krijgen, aldus Allure, die dinsdag over het onderzoek bericht. 

Overigens betekenen de resultaten niet dat alle dochters er precies hetzelfde gaan uitzien als hun moeder: goede bescherming tegen de zon helpen rimpels en vlekjes in ieder geval voorkomen.

The American Society of Plastic Surgeons is de grootste plastisch chirurgie organisatie ter wereld. De conferentie die zij jaarlijks organiseren vond dit jaar plaats van 23 tot 27 oktober.