AMSTERDAM – Jarig zijn is ook in de cosmeticawereld een dag om aandacht aan te besteden, zo blijkt uit de vijftiende verjaardag van make-upmerk Nars. Françoise Nars publiceerde namelijk een boek speciaal voor de gelegenheid en kreeg ontwerper Marc Jacobs ervoor in de make-up.

Zo is te zien op een foto die beauty- en lifestylewebsite Women’s Wear Daily publiceerde.

De foto van de wereldberoemde Jacobs, onder meer creatief verantwoordelijk voor Louis Vuitton, is onderdeel van een boek dat geheel in het teken staat van de verjaardag van het make-uplabel. Françoise Nars trommelde hiervoor 15 van zijn beroemdste vrienden op die de producten van het merk op hun eigen manier mochten interpreteren.

Lippenstift

De Dovima-lippenstift was voor Marc Jacobs het item dat het meeste in hem losmaakte. Hij stiftte zijn lippen er kersenrood mee en besloot zijn nagels een lakje van hetzelfde kaliber te geven. Om de look af te maken voorzag de designer zijn haar van een kilo gel én sprong hij allerminst zuinig om met mascara en eyeliner.

Het resultaat mag opvallend genoemd worden, zelfs voor Jacobs’ doen. De uber-vrouwelijke make-up zorgt samen met de baard van de ontwerper, en diens mannelijke armen, voor een stevig contrast.

15X15

Naast Jacobs figureren ook Nina Ricci-ontwerper Olivier Teyskens en modejournaliste Daphne Guinness in het boek. Of ‘15x15’ ook in Nederland uitgegeven zal worden, is nog niet bekend.