AMSTERDAM - De Britse zakenvrouw Tracy Whittaker heeft een lipgloss bedacht die tevens een testkit bevat om zogenaamde ‘rapedrugs’ op te sporen.

De lipgloss wordt 2LoveMyLips genoemd en bevat naast de lipverzorger een aantal roze strips. Vrouwen die achterdochtig zijn over de smaak van hun drankje, kunnen de strookjes in het drankje dippen en aan de kleur aflezen of er met hun glas gerotzooid is.

Wordt het strookje blauw dan is er reden om alarm te slaan en de politie te waarschuwen, aldus Cosmetics Design donderdag.

Verkrachting

Drug-rapes (verkrachtingen waarbij het slachtoffer gedrogeerd wordt) zijn een groot probleem in Groot-Brittannië: de afgelopen twee jaar meldden zich zo'n 1200 slachtoffers bij de Roofie Foundation, een organisatie die zich over de slachtoffers ontfermt.

Zij zijn dan ook opgetogen over het concept. Roofie's Graham Rhodes: “We verwelkomen elk product dat vrouwen kan helpen geen slachtoffer te worden van een verkrachting.”

Bars en clubs

Whittaker is momenteel bezig het product ook in Amerika en Australië te lanceren. De lipgloss is nu alleen nog te koop bij Britse beautysalons maar binnenkort ook verkrijgbaar via automaten in bars, clubs en op damestoiletten.

2LoveMyLips kost ongeveer 10 euro. In de toekomst komen waarschijnlijk nog meer cosmeticaproducten van Whittaker op de markt die een drugtestkit bevatten.