AMSTERDAM – De Nederlandse Patricia van der Vliet gaat als een speer: het aanstromende topmodel is tijdens de modeweken in Milaan, New York en Parijs niet van de catwalk af te slaan. Woensdag viel haar zelfs de eer ten deel de show van luxelabel Louis Vuitton te openen.

Binnen de modewereld geldt een show openen als enorme eer en Patricia is dan ook onder de indruk van haar succes.

"Ik vind het allemaal overweldigend wat me overkomt", zo laat de Zaanse weten aan de Telegraaf. “Ik wilde eigenlijk met modellenwerk stoppen en mijn geld met een ander baantje verdienen. De andere meiden zag ik de ene klus na de andere in de wacht slepen, bij mij gebeurde er niets. Mijn agent zei me een jaar geduld te hebben en ze kreeg gelijk."

Overigens is de catwalk niet de enige plek waar Patricia succes behaalt: er zou ook een grote campagne aankomen. Voor welk merk ze model zal staan wilde ze echter nog niet zeggen.

Crohn

Patricia is onder het grote publiek ook wel bekend als kandidate van het modellenprogramma Hollands Next Top Model. Tijdens het vierde seizoen moest Van der Vliet net voor de finale het onderspit delven, mede omdat zij te maken kreeg met de ziekte van Crohn waardoor zij zelfs in het ziekenhuis belandde. Veel modekenners hebben echter nooit onder stoelen of banken geschoven dat zij geloven in het talent van de Zaanse.

Patricia staat momenteel ingeschreven bij modellenbureaus New York Model Management en Modelmasters The Agency.