AMSTERDAM - Uit de dood herrezen poppen en horrorfilms blijken de grootste inspiratiebron voor de zusjes van modelabel Rodarte.

De ontwerpende zussen Mulleavy, die samen het merk Rodarte onder zich dragen, zijn naar eigen zeggen geobsedeerd door uit de dood herrezen poppen. De zogenoemde ‘Living Dead Dolls’ hebben een angstaanjagend uiterlijk met hun bleke huid en donker omrande ogen.

Kate Mulleavy vertelt over het speelgoed aan The New York Times: "Toen we de zomercollectie aan het ontwerpen waren hadden we de poppen overal in ons atelier liggen", aldus de ontwerpster.  

Duidelijk

Deze inspiratiebron kwam dan ook duidelijk terug in de zomercollectie van Rodarte. Tribal tatoeages, gothic invloeden en bondage-laarzen waren opvallend aanwezig in de show.

De zusjes Mulleavy gebruiken in hun ontwerpen vaker een combinatie tussen lief en eng. De inspiratie halen zij, naast de poppen, uit de vele horrorfilms die ze om die reden kijken.

Colette

Na de Fashion Week in februari in New York werden de Mulleavy-zusjes benaderd door een inkoopster van de winkel Colette in Parijs. Zij wilden graag de tweede verdieping van de winkel invullen met een expositie van de twee.

De expositie moet de bezoeker een kijkje geven in de studio van Rodarte. Hun inspiratiebronnen en werkwijze wordt zo zichtbaar.

De expositie is nog tot 7 november te zien in Colette aan de Rue Saint-Honoré in Parijs.