AMSTERDAM - Op de internationale catwalks wordt al een aantal seizoenen geëxperimenteerd met wenkbrauwen. Waren ze afgelopen seizoen nog borstelig en natuurlijk, volgend jaar zomer zijn gebleekte wenkbrauwen de grote trend.

Jonathan Saunders, Iceberg, Bottega Veneta, Celine, Givenchy en Gareth Pugh zijn slechts enkele ontwerpers die hun modellen de afgelopen weken met gebleekte wenkbrauwen de catwalk opstuurden.

Geen of gebleekte wenkbrauwen hebben is niet geheel nieuw. Riccardo Tisci van Givenchy vroeg aan Adriana Lima al om haar wenkbrauwen af te scheren voor de herfst 2009-campagne van het modehuis.

Compensatie

Siko van Berkel, eigenaar van kapsalon Mogeen in Amsterdam, werkt deze week backstage in Parijs. Hij denkt wel te weten waar deze trend vandaan komt: "Er wordt veel meer geëxperimenteerd dit jaar. Door de crisis worden er toch minder risico’s genomen wat betreft de collecties. Ontwerpers willen dit compenseren met opvallende make-uplooks die iets extra’s toevoegen."

Chanel Iman

Niet iedereen kan deze trend waarderen. Topmodel Chanel Iman was totaal niet blij met haar geblondeerde wenkbrauwen tijdens de show van Bottega Veneta.

"Toen mijn wenkbrauwen waren gebleekt, voelde het alsof ik op een andere planeet zat. Ik voelde me mezelf niet meer," vertelt ze aan beautymagazine Allure. “Toen ze na de show weer donker werden geverfd, voelde ik me onmiddellijk sterker en meer zelfverzekerd."