AMSTERDAM - Per jaar worden alleen in Engeland al bijna een half miljoen auto-ongelukken veroorzaakt door vrouwen die hun make-up bijwerken terwijl zij aan het rijden zijn. 

Dit meldt de Telegraph op basis van onderzoek van verzekeringsmaatschappij Diamond. Uit de studie bleek dat ruim een kwart van de vrouwen (27 procent) haar make-up wel eens bijwerkt onder het rijden. 

Bijna een op de tien (9 procent) geeft aan daardoor ook daadwerkelijk een ongeluk te hebben veroorzaakt. Omgerekend zou dit neerkomen op een half miljoen botsingen per jaar.

Multitasking

Vooral jonge vrouwen tussen de 17 en 21 jaar blijken hun uiterlijk belangrijker te vinden dan hun veiligheid. Deze groep heeft dan ook meer kans om een ongeluk te veroorzaken.

"Vrouwen zijn goed in meerdere dingen tegelijk doen maar dit is niet de gelegenheid om multitasking te oefenen," waarschuwt Sian Lewis marketing manager bij Diamond.

Gepakt worden met een lippenstift in de hand tijdens het tijden kan in Engeland een boete opleveren. Overlijdt er iemand door een ongeluk dat hiervan het resultaat is, dan kan men zelfs een gevangenisstraf krijgen van twee jaar.

Aan het onderzoek deden 4000 Britse vrouwen mee.