AMSTERDAM – Alle cosmetische ingrepen ten spijt, de werkelijke leeftijd van een vrouw valt altijd af te lezen aan de hals en de handen, en ook oorlellen blijken pijnlijk eerlijk. Daar hebben ze in de VS nu echter een oplossing voor.

Naarmate een persoon ouder wordt gaan diens oorlellen uitzakken. Ze worden dunner en rimpeliger, vooral bij vrouwen die gedurende hun leven vaak zware oorbellen hebben gedragen.

Vrouwen die er ook op latere leeftijd graag jong willen blijven uitzien, kunnen dit specifieke probleem nu aanpakken. Een ingreep, die minder dan een uur duurt en nagenoeg geen littekens achterlaat, zou de lokale veroudering ongedaan maken.

Makkelijk

“We maken de oorlellen kleiner, ronder en voller”, aldus dokter Matthew Schulman, verbonden aan de New Yorkse Mount Sinai Universiteit, over de ingreep die hij nu zo’n anderhalf jaar uitvoert.

“Het is een veelvoorkomend, makkelijk op te lossen probleem”, zo meent hij. “Ik zeg gewoon tegen mensen, zie je oorlel als een pizza. Ik haal er een punt uit en duw de pizza daarna weer in elkaar.”

Facelift

Vooral vrouwen rond de vijftig en zestig, van wie de meesten eerder botox injecteerden of een facelift lieten doen, zouden bij hem aankloppen voor de behandeling. De ingreep geschiedt onder plaatselijke verdoving en kost zo’n 600 euro per oorlel.

De behandeling, die in Amerika al grote populariteit geniet, zou binnenkort ook in Europa aangeboden worden.