AMSTERDAM – Ondanks de populariteit van het Franse modehuis moest Christian Lacroix zijn deuren mei jongstleden sluiten wegens chronisch geldgebrek. Een Arabische sjeik zou het label nu van de definitieve ondergang willen redden.

Dat meldt het Belgische Knack zondag.

Hassan ben Ali al-Naimi zou inmiddels een overnamebod gedaan hebben: de miljonair heeft zich bereid getoond zo’n 70 miljoen van zijn vermogen te investeren. Daarnaast zou de sjeik willen proberen alle 120 arbeidsplaatsen te behouden.

Bod

Ali al-Naimi is echter niet de enige die zijn oog heeft laten vallen op het Parijse modemerk. Ook zakenman Prosper Amouyal en een investeringsmaatschappij zouden een bod uitgebracht hebben.

De Italiaanse ondernemingsgroep Borletti, die eerder ook interesse toonde en eind augustus een bod zou uitbrengen, doet inmiddels niet meer mee in de race om het modehuis.

Winstgevend

Luxemerk Christian Lacroix vroeg eind mei het faillissement aan. Het modehuis zou in 2008 10 miljoen euro verlies gedraaid hebben en in zijn hele geschiedenis nog nooit winstgevend geweest zijn.

Wanneer besloten gaat worden over het lot van Christian Lacroix is nog niet bekend.