AMSTERDAM – Mannen met een Labrador of Beagle blijken bij single vrouwen goed in de smaak te vallen. Op hun beurt kunnen vrouwen beter een kat in huis hebben; zij zouden hierdoor ondeugender en liever gevonden worden, zo blijkt uit onderzoek van datingsite Lexa.

“Bij ons zoeken singles vaak op huisdieren. Bij het zoeken naar een geschikte date kan het hebben van een huisdier of de wens voor een huisdier bijna even belangrijk zijn als een eventuele kinderwens”, aldus Stefan van den Berg, directeur van Lexa.

Uit het onderzoek kwam dan ook naar voren dat ruim eenderde van de singles (35 procent) zoveel van kat of hond houdt, dat het beest regelmatig in zijn of haar bed belandt. 

Sociaal

Bijna 70 procent van de mannelijke singles kiest het liefst voor de hond als huisdier en qua ras gaat de voorkeur uit naar een terriër of een herdershond. Mannelijke singles vinden honden doorgaans stoer, betrouwbaar en sociaal.

Vrouwelijke vrijgezellen daarentegen kiezen liever voor praktisch en een kat als huisdier past hier goed bij. Een kat wordt dan ook gezien als onafhankelijk dier en is prima te combineren met een druk en sociaal leven.

Betrouwbaar

Mannelijke singles met hond worden door vrouwen als aantrekkelijke en betrouwbaar gezien. Wat voor soort hond je hebt, speelt hierbij wel een belangrijke rol. Vrouwen zien in dat geval graag een man met een Labrador of Beagle.

Bij het zien van deze speelse honden is de kans op aandacht het grootst. Hondenrassen als de Chihuahua en een American Staffordshire terriër (Pitbull) hoeven daarentegen niet op veel enthousiasme te rekenen.

Lief

Een opvallende conclusie uit het onderzoek is dat een meerderheid van de ondervraagde mannen valt op een vrouw met kat. Vrouwen met een kat als huisdier worden gezien als ondeugend, verzorgend en lief. Een minderheid van de mannen ziet in de kat echter ook een concurrent.

Dit onderzoek is uitgevoerd onder 500 singles in de leeftijd tussen 25 en de 40 jaar.