AMSTERDAM - De Amerikaanse Glamour publiceert in de novemberuitgave wederom blote plus-size modellen. Dit naar aanleiding van de grote hoeveelheid positieve reacties die het tijdschrift kreeg na een naaktshoot met Lizzie Miller.

In de septembereditie van het Amerikaanse tijdschrift Glamour stonden enkele naaktfoto’s van het 20-jarige model Lizzie Miller. Lizzie droeg op de foto alleen een string en is duidelijk voller dan het gemiddelde model.

De foto’s zorgden voor een stortvloed aan positieve reacties. Lezeressen gaven aan meer van dit soort modellen te willen zien en Glamour komt hieraan nu tegemoet. 

Dialoog

De glossy zegt met het artikel de dialoog over zelfbeeld, die lezeressen waren gestart, weer op gang te willen brengen. Boze tongen beweren echter dat Glamour de foto’s alleen publiceert als publiciteitsstunt.

Glamour ontkent de aantijgingen. Meer tijdschriften zouden modellen moeten afbeelden met een realistischer figuur, zo luidt de reactie. Ze roepen designers dan ook op voortaan grotere kleding te sturen. Eerder zond Vogue dezelfde boodschap uit.