AMSTERDAM – De Londense Nick Mohindra heeft wellicht de makkelijkste manier gevonden om er jonger uit te zien. De tandarts bedacht hiervoor een plastic bitje dat het gezicht van de drager dusdanig hervormt, dat deze tot tien jaar jonger zou lijken.

Het bitje, de Oralift, zou niet alleen het gezicht jonger, mooier en symmetrischer maken, maar ook wangen en lippen opvullen en de glimlach verbreden. Daarnaast zouden de ogen groter worden en wallen minder zichtbaar zijn.

Sommige klanten van Mohindra menen dat ook de huid er mooier van wordt en rimpeltjes verminderen.

Geheim

Het geheim van de Oralift is de verdikking van het bitje die kaken uiteen trekt en de spieren aan het werk zet. Hierdoor zou het gezicht het volume, dat het met ouder worden verliest, weer terug krijgen.

“Tussen je 20e en 60e verlies je 40 procent van de spieren in het gezicht”, vertelt Mohindra aan de Daily Mail. “Dat betekent dat je veel volume verliest. Maar zoals je de spieren in je lichaam kunt trainen, zo kun je met de Oralift je gezicht behouden.”

De resultaten van de Oralift zouden snel zichtbaar zijn en tot 7 jaar kunnen aanhouden. Wetenschappelijke bewijzen hiervoor ontbreken echter nog.

De Oralift kost 575 pond en is vooralsnog enkel in Engeland verkrijgbaar.