AMSTERDAM - De Gezamenlijke Nederlandse Kappers presenteren elk seizoen de nieuwste haartrends. De haarlijn voor komende herfst en winter heeft de naam Freeze gekregen. Freeze staat voor een kapsel dat met uiterste precisie is geknipt.

Daarbij verwijst Freeze naar het koudere seizoen dat voor de deur staat.

De haarlijn Freeze geeft een enorm gevarieerd beeld. Van ultrakort tot lang en van androgyn tot supervrouwelijk, Freeze heeft het allemaal.

Ondanks de grote variatie hebben de kapsels binnen deze nieuwe collectie wel degelijk een aantal belangrijke overeenkomsten. Zo zijn alle kapsels met uiterste precisie bewerkt, zodat het meteen goed in model valt.

Contourlijnen

Ook is de kruin vaak het kortste punt en wordt het haar langer naarmate je richting de contourlijnen gaat. Bij de mannen zijn de zij- en achterkanten vrij kort, terwijl het haar bovenop wat langer is.

De natuurlijke valling in het haar wordt op een subtiele manier benadrukt door een geraffineerde kleuring. Dit najaar hebben volle, rijke natuurtinten de overhand. Deze variëren van diep chocoladebruin tot beige- en mokkablond. De kleuren worden ton-sur-ton gebruikt voor een natuurlijk en vloeiend effect.

Stylingvariaties

Freeze laat daarnaast twee stylingvariaties zien: 'Forward' en 'Rewind'. 'Forward' haakt in op de trend van organische, harmonieuze vormen. Het haar wordt veelal naar voren gestyld, waarbij de strakke lijnen van de coupe helemaal tot hun recht komen.

Desondanks geeft de look een zacht beeld. Dit wordt versterkt door het gebruik van flexibele stylingproducten met veel glans.

Rewind

Haarmode is echter ook vaak een combinatie van verleden, heden en toekomst. In 'Rewind', de tweede stylingvariant, wordt een aantal sterke punten teruggevonden van haarmode uit de jaren '70 en '80. Dat wil zeggen: veel volume en een styling waarbij het accent wat meer naar achteren ligt.

Tel daar een flinke dosis 2010 bij op en je hebt een superactuele, nonchalante look met veel textuur.

Bekijk voorbeelden van de Freeze-kapsels hier.