AMSTERDAM - Sonia Rykiel zal de volgende gastdesigner zijn voor H&M. Het Franse huis zal een lingeriecollectie ontwerpen voor de winter van 2009 en een knitwearcollectie voor het voorjaar van 2010.

Dit betekent voor H&M de eerste designersamenwerking op het gebied van dameslingerie en bijpassende accessoires. De exclusieve items zullen op 5 december 2009 in 1500 H&M-winkels wereldwijd worden gelanceerd.

Daarbij – en ook dit is een primeur voor H&M - zal de collectie in de belangrijkste Sonia Rykielboutiques over de gehele wereld verkrijgbaar zijn.

Wereldwijd

“De ‘Sonia Rykiel pour H&M’-lingeriecollectie is de ideale manier om een groot aantal vrouwen wereldwijd kennis te laten maken met de essentie van Sonia Rykiel en daarbij is het een prachtige afsluiting van het jaar", vindt Nathalie Rykiel, directeur en dochter van Sonia. "De knitwearcollectie is perfect om een nieuw, kleurrijk seizoen in te luiden”.

H&M blijkt vooral voor Rykiel gekozen te hebben vanwege de vrouwelijkheid die de ontwerpster brengt met haar collecties.

"Zij straalt een attitude uit die vrouwen in alle leeftijden, overal ter wereld bewonderen. De vrolijke, chique uitstraling van haar show vonden we echt fantastisch", zo laat Margareta van den Bosch, creatief adviseur van H&M, weten. "In diezelfde geest draait het bij deze collectie om prachtige lingerie om je geweldig in te voelen."

Gewoonte

Het wordt voor H&M steeds meer een gewoonte om ontwerpers te vragen een eenmalige collectie voor het Zweedse merk te ontwerpen. Zo gingen onder meer Karl Lagerfeld, Viktor&Rolf en Matthew Williamson Rykiel al voor.

November dit jaar zal ook Jimmy Choo zijn H&M-schoenencollectie lanceren. De eerste beelden hiervan lekten onlangs uit.

Sonia Rykiel voor H&M