AMSTERDAM – Vrouwen blijken echt geen geheimen te kunnen bewaren. Binnen 47 uur en een kwartier zal het geheim dan ook met minimaal een persoon gedeeld worden. Ongeacht hoe persoonlijk of vertrouwelijk de informatie is.

Afhankelijk van de aard van het geheim, is het meest waarschijnlijk dat de echtgenoot, beste vriendin of moeder deelgenoot wordt gemaakt.

Dat blijkt uit onderzoek van Wines of Chile, waarover de Britse krant The Telegraph donderdag bericht.

Brandend verlangen

De meeste vrouwen (50 procent) klappen uiteindelijk uit de school omdat het betreffende geheim hen niet lekker zit. Ook een brandend verlangen om te roddelen is voor 30 procent een reden om de gevoelige informatie toch te delen.

Een of twee glaasjes wijn helpen eventuele goede bedoelingen die de helft van de vrouwen heeft, alsnog om zeep. Een kwart van de vrouwen (27 procent) vertelt geheimen niet door, maar simpelweg omdat ze ze al binnen een dag vergeten zijn.

Wijn

“Het is officieel, vrouwen kunnen echt geen geheimen bewaren”, zegt Michael Cox, directeur van Wine of Chile. “We wilden graag weten hoeveel geheimen mensen te weten komen, maar we hadden er niet op gerekend dat het zo snel zou gaan.”

Aan het onderzoek deden 3000 vrouwen tussen de 18 en 65 jaar mee.