AMSTERDAM – In plaats van nog eens extra dicht tegen elkaar aan te kruipen, kunnen getrouwde stellen de nacht beter gescheiden doorbrengen. Althans, dat is wat een Britse wetenschapper beweert.

Dokter Neil Stanley pleit voor slapen in aparte bedden of beter nog, aparte slaapkamers. Dat meldt de Daily Mail woensdag.

Samen slapen zou niet alleen irritaties kunnen opwekken over snurkgedrag van de partner of over wie het meeste dekbed tot zijn beschikking heeft, maar vooral ook zorgen voor een slechte nachtrust.

Gezondheid

De onderzoeker beschikt over verschillende slaaplaboratoria waar hij ontdekte dat slecht slapen een crime is voor de psychische, mentale en emotionele gezondheid.

"Een goede nachtrust heeft een positief effect op de gezondheid en je relatie", aldus Stanley. "Terwijl slecht slapen juist leidt tot hart- en vaatziekten, beroertes en echtscheidingen".

Stanley benadrukt wel dat het bed delen geen probleem hoeft te zijn, als man of vrouw maar goed slaapt naast de ander. “Maar als je man bijvoorbeeld snurkt en aparte bedden niet helpen kan een tweede slaapkamer uitkomst bieden.”