AMSTERDAM – Britse vrouwen houden er bizarre ideeën op na: zo zouden onder meer kippenvel, brood eten en plastic folie helpen een zwangerschap te voorkomen.

Zo meldt de Britse tabloid The Sun dinsdag.

Een op de vijf blijkt heil te zoeken in dergelijke 'creatieve anticonceptie', waaronder ook knoflook eten blijkt te vallen.

Misverstanden

Het onderzoek, dat werd uitgevoerd door Opinion Health, legde eveneens enkele misverstanden over de anticonceptiepil bloot. Zo gaf de helft van de ondervraagden aan te geloven dat de pil op lange termijn onvruchtbaarheid kan veroorzaken.

Een op de tien denkt dat het een aantal jaar duurt voor een vrouw zwanger kan raken na gebruik van de pil.

Mythes

“Het is helemaal niet verbazend dat dit onderzoek aantoont dat mythes over zwanger raken nog steeds levendig zijn in het land”, zegt dokter Annie Evans erover. “Vooral wanneer je weet dat Groot-Brittannië nog altijd het land is met de meeste ongewenste zwangerschappen van Europa.”

Evans, die gespecialiseerd is in de gezondheid van vrouwen, meent dat de helft van alle kinderen in Engeland ongepland waren. “Het is van groot belang dat vrouwen op de hoogte raken van de feiten”, aldus de specialiste.

Aan het onderzoek deden 1000 vrouwen tussen de 18 en 50 jaar mee.