AMSTERDAM - Iris van Herpen showt zaterdag 19 september haar lente/zomer-collectie '10 off-schedule tijdens de London Fashion Week in de Royal Festival Hall.

Op uitnodiging van een Londens PR-bureau showt Iris van Herpen voor het eerst haar ontwerpen aan een internationaal publiek. Zo laat Textilia dinsdag weten.

De Nederlandse Van Herpen is onder andere bekend vanwege haar bijzondere materiaalgebruik, avantgardische visie en innovatieve vormen. Na publicaties in onder andere Harper’s Bazaar, Dazed and Confused en Surface lijkt dit een logische stap voor de jonge modeontwerpster.

Straling

De lente/zomer-collectie '10, genaamd Radiation Invasion, is geïnspireerd op het begrip straling. Van Herpen gebruikt in deze collectie abstracte vormen en heeft eveneens het begrip toekomst als inspiratiebron genomen.

”Ik denk dat er in de toekomst wel manieren gevonden worden om straling te kunnen zien waarmee los van het lichaam een nieuwe dimensie ontstaat,” aldus Van Herpen. “Stel je eens voor dat we stralingsgolven als een magneet kunnen aantrekken en afstoten. ‘Mooi zijn’ krijgt daarmee een geheel nieuwe, meer omvangrijke vorm.”