AMSTERDAM – Yusuf Alekperov, de nazaten van Abramovich of de Deripaska-telgen; deze Russische kinderen maken met een miljardair als vader zacht gezegd een goede start. Toch hebben de rijkeluiskindjes ook best een en ander te klagen.  

Dankzij de mondiale economische crisis is de erfenis van deze kinderen namelijk fors geslonken. Dat blijkt uit onderzoek van het tijdschrift Finans, waarover de Times Online vrijdag bericht.

Onderzocht werd hoeveel de kinderen, van vaders die minimaal 1 miljard dollar waard zijn, dankzij de crisis gekort worden op hun erfenis. In totaal zou het gaan om 343 miljard dollar.

Ook waren er twee jaar geleden met 112 telgen een stuk meer extreem rijke erfgenamen dan de 54 die nu deze gelukkige positie bekleden.

Dalers

De grootste dalers zijn Petr (8) en Marina (6), de kinderen van Oleg Deripaska. De eerste plek die deze kinderen voorheen innamen, moeten zij inruilen voor een plaatsje buiten de top-10.

De geschatte erfenis die hen zou toekomen is gekrompen van 20 miljard dollar tot een kleine 2,5 miljard per kind.
 

Zwanger

De eerste plek wordt nu ingenomen door de 19-jarige Alekperov-telg Yusuf. De zoon van oliegigant Vagit wacht nog altijd een erfenis van een kleine 8 miljard. In 2008 was dit echter nog bijna 14 miljard.

De kinderen van Roman Abramovich, de eigenaar van voetbalclub Chelsea, vullen de volgende vijf plaatsen met een erfenis van bijna 3 miljard per kind, maar dat blijft krimpen. Dit keer niet vanwege de crisis, maar vanwege Darya Zhukova. De vriendin van Roman is momenteel zwanger en wanneer de zesde Abramovich-telg in november het licht ziet, kost dat de broertjes en zusjes een half miljard.