AMSTERDAM – Botox en facelifts krijgen gezelschap van elektroshocks die verslapte gezichtsspieren moeten doen opleven en zo ook een bijdrage leveren aan de strijd tegen rimpels. Amerikaanse dermatologen zijn enthousiast.

De huidtherapie op basis van elektronische simulatie werkt in op de spieren die door deze training steviger worden en daarmee het gelaat herdefiniëren. Omdat ingezakte spieren ervoor zorgen dat de huid verslapt, zou deze methode er ook voor zorgen dat rimpels grotendeels verdwijnen.

De techniek bestaat al langer maar de Slendertone Face is nu het eerste apparaat dat ook thuis gebruikt kan worden.

Hoofdtelefoon

De Daily Mail meldt donderdag dat er in Engeland al 2.000 mensen wachten op zo’n apparaat dat zo’n 300 euro kost. Hiervoor krijgt men een high tech ‘hoofdtelefoon’ die niet op de oren maar net ervoor wordt gezet.

Pads die aan de headset bevestigd zijn kunnen zo elektronische schokjes afgeven, precies op de zenuw die uitstralingen heeft naar alle gezichtsspieren. Op deze manier wordt het hele gelaat aangepakt.

Sterren

“Ik ben altijd gefascineerd geweest door de glamour van sterren”, vertelt dermatoloog Nicholas Perricone, die de schoktherapie vaak aanraadt. “Ik realiseerde me dat het verschil ‘m zit in de spiermassa en het zachtere weefsel in wangen en kin. Angelina Jolie heeft bijvoorbeeld prachtige appelwangen die het resultaat zijn van gezichtsspieren.”

Perricone gelooft dat Angelina’s wangen voor iedereen weggelegd zijn: het enige dat daarvoor nodig is, is dus een stukje extra training van de gezichtsspieren.

Tinteling

Het ondergaan van de elektroschokken zou niet pijnlijk maar alleen een lichte tinteling veroorzaken. Klinisch onderzoek zou hebben uitgewezen dat bijna alle van de 97 deelnemende vrouwen vindt dat het apparaat werkt. Door wie dat onderzoek is uitgevoerd, is echter niet bekend.

De fabrikant meent dat het apparaat ervoor zorgt dat de spieren in het gezicht tot bijna 20 procent toenemen.