AMSTERDAM - Geld in je beha, je telefoon in een laars; elke vrouw geeft weer een eigen draai aan het eeuwige opbergprobleem tijdens het uitgaan. Maar er is nu een inventieve oplossing bedacht voor dit herkenbare probleem: de Boot-Bag, een stijlvol lederen tasje voor op je laars.

"Het is een vernieuwend concept dat de twee grootste liefdes van vrouwen - schoenen en tassen - combineert", zegt Juul van de Meerakker, die de Boot-Bag bedacht en ontwierp. "Het is eenvoudig en goed op je laars te bevestigen dankzij een stevige gesp."

Het idee voor de Boot-Bag ontstond eigenlijk spontaan. "Ik maak al jaren tassen en ontwerpjes. Toen de laarzen met sliertjes in de mode kwamen besloot ik ze zelf na te maken en zo ontstond ook het plan om er een tasje aan vast te maken. De link met het welbekende opbergprobleem van vrouwen legde ik pas later", legt Van de Meerakker uit.

Rokjes

De ontwerpster meent dat ze met de Boot-Bag een gat in de markt heeft gevonden. “Niet iedereen heeft altijd zin om een tas mee te nemen. Bovendien hebben veel rokjes en skinny jeans niet eens een opbergmogelijkheid. En dus stoppen vrouwen hun sigaretten, pinpassen en telefoons in hun laars of beha. Niet echt comfortabel.”

De Boot-Bag is vanaf maandag in vier verschillende modellen en twee verschillende kleuren verkrijgbaar.

Boot-Bag vult gat in de markt