AMSTERDAM – Vrouwen blijken seks niet erg hoog op hun prioriteitenlijstje te hebben staan. Ontspannen en slapen worden namelijk belangrijker geacht, net als het drinken van voldoende water.

Dat blijkt uit onderzoek van Cookinglight, waarover de LA Times vrijdag bericht.

Deelnemende vrouwen werd gevraagd aan te geven wat ze nodig hebben om zich goed te voelen. Hieruit kwam naar voren dat vrouwen slaap het meest nodig hebben, op de voet gevolgd door een laag stressniveau en tijd om te ontspannen.

Gezond eten, de aangerade dagelijkse hoeveelheid water drinken en bewegen volgden daarna. Het hebben van voldoende seks eindigde op de laatste plaats.

Intelligentie

Uit het onderzoek bleek verder dat vrouwen erg graag gezond zijn. Dit wordt belangrijker gevonden dan trendy, machtig, sexy of succesvol zijn. Het enige dat de ondervraagden boven hun gezondheid stelden is intelligentie.

Aan het onderzoek deden ruim duizend vrouwen boven de 25 jaar mee. Van hen zegt bijna driekwart nu meer op de gezondheid te letten dan vijf jaar geleden. 42 procent denkt dat gezonde mensen meer succes hebben dan mensen die het op dat vlak minder getroffen hebben.