AMSTERDAM- Op het komende Valtifest festival is er naast uitbundig gefeest ook aandacht voor serieuze zaken en mode.

Vijftien bekende Nederlandse ontwerpers zullen hun mooiste rode creatie -in de kleur van het rode lint- tonen ten behoeve van het Aidsfonds.

Zo zullen de creaties van Jan Taminiau, Frans Molenaar en Addy van den Krommenacker hun opwachting maken, maar ook nieuwe en opkomende talenten krijgen de mogelijkheid om hun kunsten te vertonen.

Aids

Een van de organisatoren, MTV Networks, zet zich al geruime tijd in voor de aidsproblematiek, en ziet het festival als een uitgelezen kans om het publiek al entertainend een stukje bewustzijn mee te geven. Er komt immers veel publiek en pers op het evenement af.

"Aids is een thema dat misschien niet 'hip' te noemen is maar meer dan ooit om aandacht schreeuwt. Het aantal hiv-infecties stijgt verontrustend snel en hiv/aids is steeds vaker onbespreekbaar in familie, vrienden en werkkring.’ aldus de organisator.

Beestenboel

Daarbij is mode onlosmakelijk met Valtifest verbonden. Het kledingvoorschrift van de eerste editie werd al keurig aangehouden, daarom wordt er volgende week zaterdag ook een verrassende ‘beestenboel’- het huidige thema- verwacht.