AMSTERDAM – Topkapper Stuart Phillips biedt klanten in zijn Londense salon de mogelijkheid tot een knipbeurt die de hele dag duurt. Kosten: 20.000 pond.

The Covent Garden-salon is tijdens de dagbehandeling van alle denkbare gemakken voorzien. Zo is er een beveiligingsteam, zijn er privé-koks aanwezig en is er een uitlaatservice zodat ook meegesleepte huisdieren zich niet hoeven te vervelen.

De Daily Mail laat woensdag weten dat de salon met name in trek is bij echtgenotes van Russische oliemagnaten die onder de recessie niets te lijden hebben.

Aandacht

“Sommige klanten betalen de 20.000 pond maar daar krijgen ze dan ook mijn onverdeelde aandacht voor”, aldus Stuart Phillips over zijn aanbod. “Ik ben de hele dag beschikbaar en van alles krijgen ze het allerbeste.”

De topkapper vindt het riante prijskaartje zelf ook wat aan de hoge kant, maar dat is allemaal verdedigbaar: zijn beoogde klanten hebben nu eenmaal een ander bestedingspatroon dan de meeste mensen.

“Een klant vertelde dat ze 3000 pond besteedt aan een handtas, en ze heeft er meer dan honderd”, aldus Phillips. "Voor dit soort mensen is 20.000 pond niets."