AMSTERDAM - Een Australische wetenschapper heeft een spray ontwikkeld met de geur van vers gemaaid gras en andere plantengeuren. De geur zou een positief effect hebben op stress.

Onderzoeker Nick Lavidis van de Universiteit van Queensland is één van de medeontwikkelaars van de grasgeur. Als gras of ander groen gesnoeid wordt komt er een aantal chemische stoffen vrij die een positief effect hebben op stress.

Drie van de chemische stoffen heeft Lavadis gecombineerd in een geur, SerenaScent genaamd.

Gazon

Lavadis had jaren terug al het idee voor de grasgeur. Hij vertelt dat hij in Yosemite National park in Amerika was en dat drie dagen daar voelden als een vakantie van drie maanden.

Toen bedacht hij dat het te maken had met de geur van de natuur in het park. Van zijn eigen versgemaaide gazon kreeg Lavadis ook altijd een ontspannen gevoel. Uiteindelijk zag hij het verband en bedacht hier iets mee te willen doen, zo meldt Cosmeticsdesign Europe.

Lavadis integreerde vervolgens de grasgeur in een spray die op kleding of linnengoed aangebracht kan worden. In Australië is de spray al op de markt. Lavadis wil in de toekomst de geur ook toevoegen aan parfum en shampoo.