AMSTERDAM – De jaarlijkse modellenwedstrijd van het tijdschrift Fancy heeft dit jaar voor het eerst een internationaal tintje: in de jury nemen afgevaardigden van maar liefst twee internationale modellenbureaus plaats.

Wegens het grote succes van voorgaande jaren organiseren het tijdschrift Fancy en het bekende modellenbureau Max Models ook dit jaar weer een modellenwedstrijd. Dit keer in samenwerking met IMG uit Parijs en Bravo uit Tokio.

Vorig jaar meldden zich bijna 3000 meiden aan voor de modellenwedstrijd. Dit jaar verwacht Fancy dat de wedstrijd weer minimaal zo’n groot succes wordt.

Prijzen

De winnares van de Fancy modellenwedstrijd krijgt een professionele fotoshoot, staat op de cover van het decembernummer van Fancy, tekent een contract bij Max Models en brengt een bezoek aan het wereldberoemde modellenbureau IMG in Parijs.

Inschrijven is mogelijk tot 22 september 2009 op de website van het jongerenblad. Meiden die mee willen doen moeten 14 jaar of ouder zijn.

Vanaf 23 september kan er op de kandidaten gestemd worden. Deelnemers met de meeste stemmen spelen zichzelf in de kijker van Max Models die honderd kandidaten selecteert voor de finaledag op 24 oktober, waarbij IMG Parijs en Bravo Tokio ook aanwezig zijn.

Fancy modellenwedstrijd 2008