AMSTERDAM - Haaraccessoires zijn niet meer uit het modebeeld weg te denken. Was het deze zomer nog een voorzichtig hippie-haarbandje; aankomende winter zijn de haaraccessoires opvallender dan ooit.

Modeland was in rep en roer toen Marc Jacobs zijn modellen de catwalk opstuurde met roze, turkooizen en zwarte ‘bunny-oortjes’. Het brein achter Louis Vuitton kwam op het idee toen hij een van zijn werkneemsters met een stuk stof om haar hoofd gedrapeerd zag. “Bunny-oortjes, dat is wat we nodig hebben om deze look af te maken,” aldus Jacobs.

Madonna was een van de eerste celebrities die de oortjes op de rode loper showde. De modieuze konijnenoren van Louis Vuitton zijn niet te koop, maar er zijn diademen met bunny oortjes te koop. Creatievellingen maken de oortjes zelf met een stuk stof en ijzerdraad.

Haarbandje

Sinds trendsetter Nicole Richie het hippie haarbandje introduceerde, is dit bandje dat men op het voorhoofd draagt niet meer weg te denken. Deze winter wordt een warme variant geïntroduceerd, onder meer door Missoni.

H&M keek deze look slim af en brengt deze winter voordelige en warme hoofdbanden op de markt.

Pompoen 

Waren het deze zomer nog de bloemen die volop in het haar gedragen werden, deze winter maken we de overstap naar pompoenen, bevestigd op haarband of hoed, zoals bij Diana von Furstenberg.

Anna Sui is altijd goed voor mooie hoofdtooien. Deze winter kiest ze voor veren. Denk Zwarte Piet met een moderne twist. Veren vormden ook een belangrijk haaraccessoire bij Givenchy, Ann Demeulemeester en Lanvin.

De zogenoemde ‘boyfriendlook’ van afgelopen tijd krijgt een winters gevolg; een mannelijke gleufhoed (trilby) is namelijk hét haaraccessoire voor komend seizoen. Maar ook vrouwelijke hoeden werden volop geshowd.

Chanel

Karl Lagerfeld ontwierp elegante, platte hoeden voor bij de tweed mantelpakjes van Chanel. Burberry en Marc by Marc Jacobs kozen voor vintage hoeden en Dsquared gaf de modellen een gebreid model mee op de catwalk.

Haaraccessoires voor herfst en winter