AMSTERDAM – Mannen die dagelijks marihuana roken kunnen tot vier keer moeilijker een orgasme bereiken dan mannen die dat niet doen.

Ook het tegenovergestelde probleem, te vroeg klaarkomen, kwam bij rokers drie keer zoveel voor. Dat blijkt uit onderzoek van de La Trobe Universiteit waarover de New Scientist dinsdag bericht.

Het onderzoeksteam, onder leiding van Marian Pitts, analyseerde data die via een telefonisch onderzoek vergaard waren onder 16 tot 64-jarigen.

Daaruit bleek dat mannelijke rokers weliswaar voor meer uitdagingen komen te staan tussen de lakens, maar dat ze ook meer bedpartners hebben dan niet-blowers: het is dubbel zo waarschijnlijk dat rokers het afgelopen jaar twee of meer bedpartners gehad hebben dan mannen die niets om marihuana geven.

Vrouwen  

Pitts team toonde daarnaast aan dat vrouwelijke wietgebruikers eveneens meer seks hebben dan niet-rokers, en dat de kans dat deze vrouwen het afgelopen jaar met een SOA gediagnosticeerd zijn tot zeven keer groter is. Seksuele problemen komen in deze groep echter niet vaker voor dan bij niet-rokende vrouwen.

Van de ondervraagden gaf 8,7 procent aan het afgelopen jaar geblowd te hebben. Mannen doen dit met 11,2 procent vaker dan vrouwen (6,1) en mensen jonger dan 36 roken meer marihuana dan oudere deelnemers.

Aan het onderzoek deden 8656 Australiërs mee.