AMSTERDAM – Terwijl de metro niet direct bekend staat als enorm spannende plek was dat dit weekend in New York wel even anders. Reizigers werden er getrakteerd op een fotoshoot met naaktmodel Jocelyn Saldana.

De 19-jarige Jocelyn was welgeteld 30 seconde naakt, precies volgens plan van fotograaf Zach Hyman, de bedenker van het idee. Hij wilde een shoot waarbij nietsvermoedende mensen aanwezig waren, koos hiervoor de metro en schoot de benodigde plaatjes tussen twee stops.

Een opvallend idee, maar met vulgariteit heeft het volgens Hyman weinig te maken. “Mijn foto’s zijn niet pornografisch”, laat hij weten aan de Daily Mail. “Ik ben juist geïnspireerd door klassieke naaktschilderijen.”

Reacties

Hyman is ook nooit bang geweest voor de reacties van de reizigers. “Als mensen een naakte vrouw zien, gaan ze glimlachen”, aldus de fotograaf.

Dit bleek overigens niet helemaal waar. Eén vrouw begon te gillen toen Jocelyn zich van haar kleren ontdeed en een wat oudere man kreeg er letterlijk de bibbers van.

Times Square

Overigens is dit niet de eerste keer dat Hyman een naaktshoot initieert op een ongewone plaats. Eerder fotografeerde hij al een man in adamskostuum op Times Square.

Bekijk foto's van de shoot met Jocelyn hier.