AMSTERDAM – Aan Marcel Wanders de eer het Kameha Grand Hotel in Bonn te ontwerpen en een hotel in de geboorteplaats van Beethoven kan natuurlijk niet zonder een ode aan de alom geëerde componist.

Marcel Wanders, Nederlands industrieel ontwerper, zal een suite in het Kameha Grand Hotel geheel in het teken zetten van Ludwig van Beethovens meest beroemde muziekstuk Für Elise.

Alle wanden die de suite rijk is zullen een eerbetoon worden aan Beethoven en zijn geheime muze Elise. Hiervoor is Wanders een zoektocht gestart naar foto’s van Elises uit de hele wereld en van elke leeftijd, die ingelijst en opgehangen zullen worden in de Beethoven-suite.

Diva

Naast een Beethoven-suite heeft het hotel ook een Workaholic-suite die veel wegheeft van een kantoor, een Diva-suite waar extra aandacht is besteed aan de kaptafel en het licht en een Fair Play-suite waar gegolfd en gewii-d kan worden.

Het hotel opent zijn deuren november dit jaar. Elises die hun foto opsturen naar elise@marcelwanders.com krijgen een bericht als hun afbeelding gebruikt wordt.