AMSTERDAM – Londenaren die zin hebben in een buitengewoon avondje uit kunnen voortaan bij Nyotaimori terecht: gasten kunnen er sushi van naakte modellen eten.

Voor zo’n 250 pond kunnen gasten in het Japanse restaurant Nyotaimori (‘presentatie van het vrouwelijk lichaam’) genieten van een glaasje champagne bij binnenkomst, ongelimiteerd alcoholgebruik en tien gangen sushi, allemaal gepresenteerd op naakte dames.

"Natuurlijk zijn er chique Japanse restaurants in Londen, maar er is er geen die het echt goed en authentiek doet”, zegt medeoprichter van het restaurant, Nigel Carlos, tegen de Britse Marie Claire. “We zagen mogelijkheden voor de avontuurlijke Londenaren.”

Discreet

Ordinair zal het volgens Carlos niet worden. “Het is geen stripclub. Het is allemaal heel stijlvol en discreet. Voor iedereen wordt gezorgd, het is pure luxe.”

Om de discretie en de exclusiviteit te kunnen blijven garanderen worden de avonden stiekem georganiseerd en heeft het restaurant geen vaste locatie.

Maart

Per diner, er wordt er een per maand georganiseerd, kunnen slechts 12 tot 24 mensen aanschuiven. De organisatoren van de Nyotaimori-avonden zijn van plan in maart 2010 alweer het laatste etentje te geven.