AMSTERDAM – Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen voelt zich minder zelfverzekerd als haar kapsel niet goed zit. Dertig procent is op zo’n dag ronduit chagrijnig.

Dat blijkt uit een enquête van Styletoday en Nivea Hair onder ruim 1150 vrouwen.

Haarproblemen die tot de meeste negatieve gevoelens leiden zijn kapsels die niet in model willen (44 procent), haar dat geen volume heeft (33 procent) en een kapper die nooit het ideale kapsel knipt (21 procent).

Spiegel

Veertig procent van de Nederlandse vrouwen brengt tussen de vijf en tien minuten per dag voor de spiegel door om haar kapsel in model te brengen. Ruim een kwart (26 procent) heeft daar een kwartier voor nodig en ongeveer de helft van de vrouwen checkt dagelijks nog eens vijf tot tien keer in spiegel, auto- of winkelruit of het kapsel nog wel goed zit.

De deelnemers mochten ook uitspreken wat zij op haargebied nog te wensen hebben. Dikker en voller haar bleek de grootste haarwens (43 procent), gevolgd door krullen (22 procent), geen grijze haren meer (14 procent), stijl haar (12 procent) en een andere haarkleur (9 procent).

De celebrity met het mooiste haar is volgens de ondervraagde vrouwen Beyoncé. Op een tweede plek staat de Spaanse actrice Penelope Cruz. Angelina Jolie staat op een derde plek.