AMSTERDAM- Vier van de tien werknemers hebben op een punt tijdens hun carrière ‘gedate’ met een collega. Drie op de tien laten weten getrouwd te zijn met deze persoon.

Dit is gebleken uit een onderzoek van CareerBuilder, waarover Forbes maandag bericht.

De werkvloer is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle plekken om een potentiële partner te ontmoeten. Tijdens het onderzoek scoorde deze hotspot dan ook hoger dan het plaatselijke café of een datingsite.

Ontwikkeling

Een andere ontwikkeling is dat steeds minder mensen hun relatie op het werk geheim houden. Durfde vijf jaar geleden nog maar 46 procent voor hun gevoelens uit te komen, tijdens het onderzoek in 2009 was dit aantal gestegen naar 72 procent.

Ook al zijn de normen en waarden rondom het ‘kantoor-daten’ de afgelopen jaren sterk versoepeld, toch verschillen de officiële regels hierover sterk van bedrijf tot bedrijf.

Het is volgens arbeidsrecht-advocate Kathleen McKenna dan ook aan te raden voorzichtig om te springen met een dergelijke relatie. Dit geldt zeker wanneer een van de gerelateerde een hogere functie bekleedt dan de ander.

Aan het onderzoek deden 8000 willekeurig gekozen werknemers mee.