AMSTERDAM - Fotograaf Lindbergh heeft genoeg van Photoshop en fotografeerde topmodellen zonder make-up en minimaal geretoucheerd voor het september nummer van Harper’s Bazaar.

Eerder fotografeerde hij Eva Herzigova en Ines de la Fressange al op natuurlijke wijze, zonder make-up en met zo min mogelijk gebruik van photoshop.

Lindbergh vertelde de New York Times dat hij genoeg heeft van modellen in modebladen die eruit zien als gephotoshopte aliens.

Lindbergh: “Ik vind het beeld wat van de hedendaagse vrouw wordt neergezet niet overeenkomen met de werkelijkheid. De overmatig geretoucheerde modellen geven geen reëel beeld van de vrouw weer”.
 

Harper’s Bazaar

Met de shoot voor de Harper’s Bazaar gaat Peter Lindbergh verder met zijn verzet tegen een onrealistisch beeld van de vrouw in de modebladen. Zo meldt Models.com.

Amber Valletta, Nadja Auermann, Helena Christensen, Shalom Harlow, Claudia Schiffer, Tatjana Patitz, Cindy Crawford, en Kristen McMenamy zijn te zien in de 'Supermodels Supernaturel fotoshoot' in de september uitgave van de Harper’s Bazaar.