AMSTERDAM - Nederlanders zouden het meest genieten van een toiletbezoek. Daarna volgt een goed gesprek als een gelukzalig moment en op een derde plaats staat de natuur waar mensen vol van kunnen raken.

Dat blijkt uit een representatieve steekproef onder duizend mensen, afgenomen door Intomart in opdracht van magazine Quest.

Pas op een vierde plaats komt seks, zo blijkt uit de enquête. De vraag was 'waar we het meest van genieten'. Daarop vulde 88 procent van de ondervraagden het toiletbezoek in en 21 procent seks.

Uit diezelfde steekproef komt ook naar voren dat 'cacaoïne' - de stof in chocolade, zo knipoogt Quest richting cocaïne - het ultieme genotmiddel is. Zeker 29 procent van de mensen denkt zelf verslaafd te kunnen raken aan chocolade.

Eindeloos eten

Een andere conclusie die Intomart noteerde is dat de ondervraagden het meeste geld over hebben voor eindeloos eten zonder dik te worden (44 procent).

Het vooroordeel dat in de steekproef wordt bevestigd is dat vrouwen het meest genieten van knuffelen en mannen van seks.