AMSTERDAM – Met een prijskaartje van 250 euro per potje is het product zeker niet goedkoop te noemen, maar toch is Super H Serum bijzonder populair. De crème belooft rimpels glad te strijken dankzij lichaamseigen groeihormonen.

Dat meldt de Britse krant The Telegraph maandag.

De crème komt pas volgende maand uit in Groot-Brittannië maar er bestaat nu al een wachtlijst voor. Ook sterren, zoals Jennifer Lopez en Helen Mirren, zouden massaal aan het serum-smeren geslagen zijn.

Lichaam

De nieuwste aanwinst van cosmeticafabrikant 3Lab is de eerste waarin HGH verwerkt is, het groeihormoon. Het lichaam zou hiervan zelf naarmate de leeftijd stijgt aanzienlijk minder aanmaken, waardoor iemand dikker kan worden maar de huid ook kwetsbaarder wordt voor rimpels.

Naast HGH zou de crème ook cellen van een zeldzame Zwitserse appel bevatten en hoge concentraties visolie en vitamine C.

Beloftes

De ontwikkeling van het product nam tien jaar in beslag, maar het zou zijn beloftes dan ook waarmaken. De crème zou tien tot twintig jaar jonger doen lijken.

“Nu zijn het niet alleen sterren en rijke mensen die de crème willen,” vertelt een woordvoerder van 3Lab. “Ook 'gewone' mensen zijn het beu producten te kopen die niet werken.”

Wetenschappelijke onderbouwingen voor de werking van het verzorgingsproduct ontbreken echter nog. Wanneer het Super H Serum in Nederland te koop zal zijn is niet bekend.