AMSTERDAM – De operatie werd in Amerika bedacht, maar inmiddels is het ook mogelijk in Groot-Brittannië een wimpertransplantatie te laten uitvoeren. De eerste is er reeds achter de rug.

Dat meldt de Britse Marie Claire maandag.

De eer was aan Louise Thomas die lijdt aan trichotillomanie, het dwangmatig uittrekken van haar. De 19-jarige trekt al 17 jaar aan haar wimperharen en was er eigenlijk vanuit gegaan dat zij nooit meer wimpers zou hebben.

Geweldig

“Dat is best moeilijk voor een jong meisje om te accepteren”, aldus Thomas. “Toen ik hoorde van de behandeling dacht ik dat het te mooi was om waar te zijn, maar het resultaat is geweldig.”

Voor de ingreep wordt gebruik gemaakt van haar dat afkomstig is van de achterkant van het hoofd. De haartjes worden vervolgens in kleine sneetjes in het ooglid ingebracht en groeien tussen de vier en zes maanden uit tot volle wimpers.

Veilig

“We kijken vaak naar Amerika als het om plastische chirurgie gaat”, vertelt dokter Shami Thomas, die de operatie uitvoerde. “Maar niet alle ingrepen zijn even succesvol en veilig als deze.”