AMSTERDAM – Koppels die het geregeld zonder elkaar moeten stellen kunnen voor de broodnodige intimiteit nu naast de computer en de telefoon ook hun toevlucht zoeken in Mutsugoto.

Het nieuwe technologische slaapkamersnufje zou communicatie intiemer maken dan het geval is bij email, telefoon of sms. Door middel van een computer, camera’s en lichtbundels moeten verliefden met kilometers tussen hen in toch op elkaars lichaam kunnen ‘tekenen’.

Dat meldt de Britse Marie Claire vrijdag.

Beweging

Om Mutsugoto te kunnen gebruiken moeten de partners op bed gaan liggen en een ring dragen die iedere beweging registreert. De bewegingen worden vervolgens omgezet in lichtbundels die ver weg op het lichaam van de ander worden geprojecteerd.

In het 'Distance Lab' wordt inmiddels al twee jaar gewerkt aan de ontwikkeling van de techniek.

“Statistieken laten zien dat LAT-relaties steeds vaker voorkomen”, vertelt hoofd-onderzoeker Stefan Agamanolis over de aanleiding. “Dit project is een reactie op mobiele telefoons, email, chatprogramma’s en andere vormen communicatie die voor stellen vaak een struikelblok vormen omdat ze onpersoonlijk zijn en het gevoel van intimiteit verstoren.”