AMSTERDAM - Sex and the City-actrice Kristin Davis is onderwerp van gesprek in het Midden Oosten vanwege haar samenwerking met een beautyproducent.

Davis (44) is gestopt als woordvoerster van mensenrechtenorganisatie Oxfam International, omdat zij een contract heeft met een cosmeticamerk uit Israël, Ahava. Dit meldt de New York Post.

De Ahava-producten worden geproduceerd door Dead Sea Cosmetics, gelegen in het zogenaamde Mitzhe Shalem Joodse nederzetting aan de West Bank, een ‘omstreden gebied’ volgens Oxfam.

Ahava

Davis tekende in 2007 een contract met Ahava. Eerder vertelde de actrice zich erg geëerd te voelen om ‘deel uit te maken van een beauty-legende die terug gaat tot in Cleopatra’s tijd’.

Toch bezorgt de deal haar meer problemen dan ze voor mogelijk gehouden had. ”Dit is een groot ding”, aldus een bron. “Ahava heeft fabrieken in omstreden gebied. Vanuit Ahava’s perspectief, doen ze niets verkeerd. Vanuit Oxfam gezien is Ahava een polariserende onderneming en zou Kristin zich hier niet mee in moeten laten.”

Relatie

Oxfam zegt dat Kirstin ‘goed werk’ heeft gedaan maar kan zich niet verenigen met Kirstins rol als gezicht van Ahava. Davis’ woordvoerster zegt dat de actrice haar relatie met Oxfam erg belangrijk vindt en dat ze de intentie heeft om zich in te zetten voor andere humane projecten in de toekomst.