Audi heeft een actiemodel van de A3 in de line-up opgenomen. Het model heet A3 S Edition en biedt –u raadt ’t al- meer spullen tegen een geringe meerprijs.

De S Edition is gebaseerd op de Ambition-uitvoering. Het actiemodel krijgt daarbovenop volautomatische airconditioning, pareleffectlak, een middenarmsteun vóór (met opbergvak) en het Audi radio/DVD-navigatiesysteem.

Verder doet Audi ook het S Line-pakket bij de standaardvoorzieningen. Dit staat voor een extra sportief interieur (zijwangen van de stoelen in zwart leder, pookknop van geperforeerd leder, interieuraccenten van geborsteld aluminium, verlichte make-up spiegels), 17-inch gegoten lichtmetalen wielen en diverse S line-aanduidingen. Ook Xenon plus verlichting, telefoonvoorbereiding, de S Line dakspoiler en een afgevlakt multifunctioneel sportstuurwiel (voor S-Tronic inclusief flippers aan het stuur) behoren standaard tot de S Edition-uitvoeringen.

Motor
Qua motorisering kan de klant kiezen voor de 1.4 TFSI 122 pk, 1.8 TFSI 160 pk of 2.0 TDI 140 pk. Quattro en een S-Tronic transmissie behoren tot de mogelijkheden.

Er is keus uit twee sportieve exterieurkleuren: Daytonagrijs (exclusief voor S Edition) en Phantomzwart. De Audi A3 1.4 TFSI S Edition met handgeschakelde zesversnellingsbak is er vanaf 31.990 euro. De Audi A3 Sportback S Edition is leverbaar vanaf 33.150 euro. De S Edition-uitvoeringen van de Audi A3/A3 Sportback zijn voor Nederland in een oplage van 250 stuks beschikbaar.