AMSTERDAM – Wie denkt dat het nakijken van een mooie vrouw enkel een kwestie van verrekte nekspieren is, komt bedrogen uit. De gemiddelde man kijkt namelijk zo graag naar vrouwelijk schoon dat het hem vooral ook veel tijd kost.

Het nastaren kost mannen gemiddeld een jaar van hun leven, zo blijkt uit onderzoek van het Kodak Lens Vision centrum waarover de Daily Mail dinsdag bericht.

Per dag zou de gemiddelde man zich 43 minuten lang vergapen aan tien verschillende beauty’s. Opgeteld gaat het om 259 uur, zo’n elf dagen, per jaar. Een man kijkt volgens het onderzoek tussen de leeftijd van 18 en 50 jaar totaal elf maanden en elf dagen naar vrouwen.

Vrouwen

Vrouwen kunnen er overigens ook wat van, al legt hun kijkgedrag het met 20 minuten per dag uiteindelijk wel af tegen dat van de mannen. De 20 minuten verdelen de dames gemiddeld over zes mannen en opgeteld komen zij tussen de leeftijd van 18 en 50 uit op zes maanden nakijken.

Het leeuwendeel van zowel mannen als vrouwen geeft aan het niet erg te vinden om nagestaard te worden, de meesten beschouwen dit als vleiend. Zo’n 16 procent van de vrouwen en ongeveer 20 procent van de mannen ervaart dit overigens wel als ietwat ongemakkelijk. 

Aan het onderzoek deden 3000 Britten mee.