AMSTERDAM – Het huwelijk tussen Marc Jacobs en zijn geliefde Lorenzo Martone mag dan even uitgesteld zijn, ze zijn nog steeds dolgelukkig met elkaar.

“Ik ben iemand tegengekomen op wie ik vreselijk verliefd ben, en hij op mij,” zwijmelt Marc Jacobs tegen The Times. Naast een huwelijk is het stel dan ook van plan een nieuw huis te kopen en uiteindelijk moeten daar ook kinderen intrekken.

Het huiselijke leven gaat ten koste van het feesten, maar de hoofdontwerper van Louis Vuitton vindt het juist fijn te proberen zo goed mogelijk te leven. “Ik probeer goed te eten en sport bijna iedere morgen twee uur”, aldus Jacobs. “Daarnaast probeer ik op tijd te gaan slapen. Ik leid over het algemeen best een gezond leven.”

Kilts

Het zou kunnen dat Jacobs zoveel sport omdat hij tegenwoordig vooral kilts draagt en zijn benen daarin natuurlijk goed zichtbaar zijn. Toch zegt de ontwerper zelf dat hij zo hecht aan een gezonde leefstijl, omdat hij dagelijks druk is met het motiveren van zijn mensen. “Ik ben een beetje een cheerleader, ik moet mensen enthousiast maken, althans dat vind ik.”

Jacobs heeft het idee dat als hij zich goed voelt, anderen zich goed voelen. “Wat ik geef krijg ik beslist weer terug”, aldus de designer.

Alcohol

Het ging niet altijd zo goed met Marc Jacobs. Zo werd hij twee keer behandeld voor alcohol en drugsverslaving, met een tussenperiode van zeven jaar. Jacobs is nu druk bezig met het promoten van zijn nieuwe luchtje, Lola.