AMSTERDAM – Britse vrouwen weigeren gebukt te gaan onder de economische crisis en zoeken hun toevlucht in mooi ondergoed om hen daarbij te helpen.

Mooi ondergoed is goed voor het zelfvertrouwen van vrouwen, blijkt uit onderzoek van toiletpapiermerk Andrex, en juist in deze economisch stressvolle tijden gebruiken zij dat om zich goed te blijven voelen.

Zo meldt de Wrexham Chronicle, die over het onderzoek bericht, dat ruim een derde (37 procent) van de vrouwen sinds de recessie regelmatig kiest voor mooie setjes om zichzelf mooi en goed te voelen. Het liefst wordt dan gekozen voor een sexy hipster (38 procent), een kanten string (22 procent) of een satijnen, hoog opgesneden broekje (15 procent).

Sensualiteit

“Het soort vrouw dat mooi ondergoed koopt is slim genoeg om zichzelf te motiveren als het op sensualiteit aankomt”, verklaart imago-expert Judi James.

Volgens haar kiezen vrouwen ook juist hiervoor omdat het, net als chocola, bloemen en champagne, prima items zijn om zichzelf mee te verwennen zonder dat het onmiddellijk een aanslag is op de portemonnee.

Van de vrouwen die dagelijks kiezen voor comfortabel, katoenen ondergoed (29 procent) of boxershorts (10 procent) blijkt maar 4 procent zich mooi en zelfverzekerd te voelen.