AMSTERDAM – De Franse actrice Audrey Tautou mocht in de rol kruipen van de beroemde ontwerpster Coco Chanel, en heeft karakter tijdens het draaien blijkbaar goed leren doorgronden.

“Ze was een leugenaarster,” vertelt Audrey aan Sky News. “En daarom was het moeilijk om te begrijpen wie ze was voor ze beroemd werd en succes had.”

Coco Chanel zou ook niet hebben willen praten over haar jeugd. “Ik weet niet waarom,” aldus Audrey. “Misschien schaamde ze zich of misschien wilde ze niet dat men medelijden met haar kreeg omdat ze uit een arm gezin kwam. Er is veel gebeurd in haar jeugd.”

Icoon

Toen de actrice gevraagd werd voor de rol van een nationaal icoon moest ze daar wel even over nadenken. “Het is niet eng, maar het is wel een grotere verantwoordelijkheid. Ik wilde haar niet verraden, maar haar karakter en persoonlijkheid begrijpen.”

Hoewel de film bij het publiek in goede aarde is gevallen had hoofdman van Chanel, Karl Lagerfeld, toch zijn kritiek. Tautou zou niet modebewust genoeg zijn en Lagerfeld zou daarom liever gehad dat Penelope Cruz de rol op zich had genomen.